Om galleriet

Galleri Zebras lokaler.

Översiktsbild av galleriet.

Galleriet består av två stora utställningsrum, en korridor, ett kök och toalett. Totalt 75 m2 varav 55m2  är utställningsyta. Galleriet har ett stort skyltfönster ut mot gatan och ett underbart spröjsat fönster in mot gården. Taket är välvt i upprepade bågformer vilket ger en härligt höjd och rymd åt rummen. I samtliga utställningsrum finns skenor utmed taket, krokar för upphängning finns i galleriet. Vid utställning av föremål (t.e.x Keramik) kan även hyllor monteras från dessa skenor. 

1. Yttre rummet - sett från gatan.

Galleriet är utrustat medbelysningsskenor, Nokia XTS. Det finns ett trettiotal spotlights, varav ett tiotal i förstarummet.Dessa spotlights kan lätt flyttas, för att få en bra ljusbild. Mot gatan finns ett stort skyltfönster. Ovanför fönstret på insidan finns det en hängningslist

2. Yttre rummet - vänster vägg.

Bilden visar den vänstra väggen,rummet är ungefär 4.5 X 4,5 meterDen vänstra väggen har en stor obruten yta, Dörren leder in till en liten mellankorridor, se bild 5

3. Yttre rummet - vägg rakt fram.

Väggen rakt fram i yttre rummet är också 4.5 meter men bryts av dörren in till det inre rummet. Det lämnar fortfarande en obruten vägg på ca 2.5 meter och en bruten vägg del på ca. 1+1 meter till vänster om dörren.

4. Yttre rummet höger vägg.

Den högra väggen i första rummet är bruten av en dörr till ett mindre förråd. Den större väggdelen är ca 3 meter och den mindre ca 1,2 meter. Som man kan se på bilden går även dörren att använda (om man är försiktig och fäster i överkant på dörrbladet). Dörren är en äldre snickartillverkad spegeldörr.

5. Korridoren mellan de två rummen.

Mellan de två rummen finns en mindre  korridor. Den vänstra delen kan användas för mindre tavlor/föremål eller som på bilden för t.e.x informationsmaterial, konstkort. I den högar delen finns hängare för ytterkläder. Dock måste gångens golv hållas fri, då de används som nödutgång.

6. Inre rummet - sett rakt fram.

Det inre rummets långväggar är ca 7.5 meter, den vänstra väggen är obruten. Den högra väggen är bruten i en första del på ca. 1.5 meter som sedan fortsätter 2 meter innan dörren till köket. höger om dörren till köket finns ytterligare 2 meter vägg. Rummet avslutas med ett fantastiskt spröjsat fönster. Det finns hängningslist ovanför fönstret om man har något som kan utnyttja det infallande ljuset.

7. Inre rummet - sett mot entrén.n

På väggen mot entrén finns två väggar, den ena ca 1 meter den andra ca. 1,5 meter. Innanför dörren till vänster på bilden finns ett kök med spis (Trinett) diskbänk, kylskåp, arbetsbänk, skåp och hyllor. Det finns också en stor rymlig toalett, ingång från köket.